ישנם אנשים רבים מוצלחים עם חסכים בתפקודים ניהוליים שמצליחים להתגבר על העיכוב בפיתוח תפקודים ניהוליים , להשיג מטרות ולהגיע לחזון המקצועי והאישי שלהם. כיצד? ע”י רכישת אסטרטגיות בדרך של ניסוי וטעיה. הם למדו מה מסיח ומעכב, ופיתחו דרכים לעקוף את הנטיות הביולוגיות, וכך סייעו לשינוי החיווט המוחי. ההתמודדות עם הקשיים דרך שיטות פיצוי מאפשרת לבעלי קשיים מולדים לצמוח ולהתגבר, להתעצם ולשנות את מבנה המוח.
המוח הוא איבר גמיש ואפשר לשנות ולפתח את הקשרים בין תאי העצב (הנוירונים) תוך כדי למידה ותרגול. המושג שמתייחס ליכולת של המוח להשתנות הוא “נוירו-פלסטיות” ובאנגלית “neuroplasticity“. אם נחלק את המילה לשניים נבין את משמעותה: neuro – נוירו: מתייחס למערכת העצבים, שכוללת את המוח ואת עצבי עמוד השדרה שמקבלים ושולחים בחזרה מסרים מהמוח. plasticity – פלסטיות: שאפשר לעצב מחדש, כמו חומר ביד היוצר (נכון שזה מזכיר את המילה פלסטלינה? לא סתם קראו לה כך. אפשר לעצב אותה לאיזו צורה שנרצה). נוירו-פלסטיות היא, אם כן, היכולת של המוח להתעצב, להשתנות ולהתפתח.
כל פעם שאנו לומדים משהו חדש, אנחנו מעצבים את המוח. אנו משנים את החיווט בין תאי המוח ומשפרים את יכולת ההתמודדות שלנו עם מצבים מאתגרים . האתגר שלנו כמבוגרים הוא לשפר את הנוירו-פלסטיות של המוח בלי לוותר כי “אני מבוגר מידי” בעזרת תרגול נוכל הטמיע בעצמנו הרגלים מועילים במקום הרגלים שאינם משרתים אותנו ואף חוסמים אותנו בחיים. באימון תפקודים ניהוליים תרכשו אסטרטגיות שירחיבו את המודעות העצמית, ויקדמו את היכולות
- להציב מטרות מציאותיות ומקדמות לטווח המידי והארוך
- לנהל את הזמן בצורה יעילה בהתאם למטרות שקבעתם
- להתמודד בהצלחה עם דפוסי חשיבה מכשילים
- ליצור הרגלים בריאים
- לשלוט בהתמכרויות
- לחזק חשיבה אסטרטגית