אם את מרגישה מוצפת, טובעת מתחת לערימות, מוצפת ומותשת ממחויבויות, מפחדת שלא תספיקי להגיע לדדליין, כועסת על עצמך ו/או על אחרים, ולא ממומשת כי את רודפת אחרי דברים קטנים במקום להתמקד במה שחשוב?

האם את מרגישה שלא מבינים אותך, ושכל כך קשה לנהל את עצמך בסיטואציות הכי פשוטות? האם את מפנימה את הסטרס עד להתפוצצות, או להפך – צועקת ומתרגזת לעיתים תכופות?

אם את סובלת מתחושות דומות, אוכל לעזור לך להניח הסחות בצד, לקבוע מטרות ולהתמקד במה שחשוב – הבריאות הנפשית והפיזית.

נשים בעלות הפרעות קשב מגיעות לאימון בגלל שהן מרגישות שהחיים שלהן יצאו מכלל שליטה. נשים בדרך כלל מנסות “להסתיר את הפרעת הקשב” שלהן על ידי מאמצים רבים להיות “כמו כולם”. הן עובדות קשה יותר בעבודה, ובבית יכולות לסדר ולארגן אך הכול נראה ומרגיש מבולגן. רוב הנשים שמגיעו לאימון, מדווחות על תחושה חוסר איזון, תשישות, מצבי רוח משתנים ולעיתים דכאון וחרדה. אישה בעלת הפרעת קשב בד”כ מגדירה את עצמה כלא מוצלחת, עם “תסמונת המתחזה” – למרות לעיתים קרובות המציאות היא אחרת.

קשיי קשב יכולים להתקיים ברמות שונות, ולהפריע להתנהלות באחד או יותר תחומים – עבודה, משפחה, וחיי חברה. אימון אישי שמתמקד בקשיים הספציפיים שלך עשוי להוביל למימוש מטרות אישיות בכל תחום.

באימון נשים, אני נותנת מרחב לתמיכה וצמיחה. התהליך כולל הקניית אסטרטגיות לוויסות רגשי והתנהגותי: ניהול זמן יעיל, טכניקות להורדת סטרס, תקשורת אסרטיבית, ושיטות להתמרת האנרגיה השלילית למטרות חיוביות.

להלן כמה טיפים לנשים בעלות הפרעות קשב:

  1. תכילי את הפרעת הקשב כקושי בהפעלת אסטרטגיות ניהול עצמי – היא לא הפרעה פסיכיאטרית אלא הפרעה נוירו ביולוגית וגנטית שמפריעה על התפקוד ולחושת המסוגלות עקב חסכים בתפקודים ניהוליים שאחראיים לפיתוח כלים לוויות עצמית.
  2. תפתחי רוטינות בריאות לפני הכול: שגרת בוקר שמובילה להתחלת היום על רגל ימין, תכנית אישית לתזונה שמזינה ולא מחבלת באנרגיה, התעמלות יומית אפילו מינימלית, ושינה בשעה קבועה עם סגירת מסכים חצי שעה לפני השינה.
  3. נסי להוריד מעצמך מטלות ולא להוסיף – דרך סירוב, הטלת אחריות על אחרים, או וויתור בגלל שהמטלה אינה מציאותית לביצוע בזמן שיש.

למדתי אימון אישי להפרעת קשב משתי מאמנות בעלות הפרעת קשב – ננסי רייטי , מחברת הספר “המוח הלא מאורגן” www.nancyratey.com וסנדי מיינרד www.sandymaynard.com– שתיהם נשים בעלות הפרעת קשב שעשו מהפך בעולם הטיפולי כאשר בנו מודלים לאימון מבוגרים עם הפרעת קשב.

הם הגבירו את המודעות להפרעת קשב אצל נשים, בתקוה שנשים שסבלו עם “הפרעה שקופה” יכלו להתגאות ביצירתיות ובייחודיות שלהם.