לחיות עם אדם בעל הפרעת קשב הוא לא פשוט. התסמין העיקרי של של ההפרעה – היכולת להקשיב עד הסוף ולהביע עניין בנאמר – פוגע בתקשורת ויוצר חוסר אמון בבן או בת הזוג שמשדר “חוסר איכפתיות” בגלל שאינו מצליח לקשיב בצורה אמפתית.הקשבה אמפתית דורשת לא רק הקשבה למילים אלא גם הבנה והשתתפות ברגשות של הזולת. התלונה השכיחה ביותר של נשים ביחס לגברים היא ש,איננו מקשיב, גם אם משהו חשוב לי”. לגבי גברים אם הפרעת קשב, זה רק קצה הקרחון של עוד דפוסי התנהגות שמזיקות לזוגיות, כגון:
על מנת לחיוות בשלום עם בן/בת זווג עם הפרעת קשב, כל פרטנר צריך לקבל קודם כל את העובדה שיש בעייה אובייקטיבית שנובעת ממצב מולד. חינוך לגבי התופעות של הפרעת קשב וכיצד הן משפיעות על ההתנהלות של האדם הוא חיוני לשני בני הזוג. חשוב שהבן/בת זוג עם ההפרעה ירכושת אסטרטגיות לשיפור מיומנויות תקשורת, ניהול זמן , שליטה רגשית, על מנת להיות פרנטר אמיתי שלוקח אחריות. כמו כן, הבן/ת זוג ללא הפרעת קשב צריך/כה ללמוד להגיב בצורה אפקטיבית לתסכולים , בלי שיפוטיות, ביקורת והשפלה.
אימון זוגי לזוגות עם הפרעת קשב מקנה לבני זוג כלים לניהול אינטראקציות בצורה בונה ולא הרסנית, ועשוי להוריד מתחים ולשפר את תחושת הרווחה הנפשית של שני בני הזוג.